Fönsterdörrar

Som standard är våra fönsterdörrar utrustade med 3-glas isolerruta och vid helglas använder vi oss av säkerhetsbehandlat glas, laminerad insida och en laminerad/härdad utsida, allt enligt boverkets byggregler och föreskrifter. 

En fönsterdörr går att få med livning/bröstning, glasdelande tvärpost, dubbelt utförande och mycket mer. Fasta sidoljus finns som tillval.

Våra utåtgående dörrar är sidohängda med bromsfunktion (handtagsstyrd/friktionsstyrd). De har låga trösklar och är eleganta i design och upplevelse. Våra inåtgående dörrar kan utrustas med vädringsfunktion i ovankant (tröskel i profil). Detta innebär att man kan kippa in dörren för vädring. De är också det bästa valet om man har en liten balkong eller en fransk balkong.

Fördelar med fönsterdörrar

En prisvärd utgång/entré.
Måttanpassade.
Anpassa säkerhet med lås/barnspärr.
Snygg modern design eller klassisk allmoge.
Handtagsstyrd friktionsbroms.
Mycket glasyta med smal karm/båge.
Säkerhetsglas vid behov.
In- eller utåtgående öppningsfunktion.

Dörrmaterial & Glas

Träfönsterdörr.
Aluminiumbeklädda träfönsterdörrar.
Ädelträ fönsterdörr, Mahogny, Kebony.
Kompositfönsterdörr.
PVC fönsterdörr.
3-glas (standard).
Ljudreducerande glas.
Solskyddsglas.
Insynsskyddade glas, råglas, frostat osv.

Tillval & Tillbehör

Spröjs & poster

Du kan enkelt utforma din fönsterdörr, altandörr, balkongdörr genom att t.ex lägga till olika spröjssättningar eller glasdelande poster.
Spröjssättningar finns i fasta genomgående spröjs, mellanglasspröjs eller mellanglasspröjs kombinerad med fasta utvändiga spröjs.

Övriga tillval & tillbehör

Spaltventiler
Lås på handtag, profillås utvändigt.
Barnspärr på handtag.
Välj mellan olika typer av handtag.
Välj olika kulörer på både in- & utsida
Klassisk allmoge profil eller vanlig modern softline.

Tillverkning & Garanti

Konstruktion

Våra fönsterdörrar är som standard utrustade med 3-glas isolerruta & argongas (varmkant). Detta ger ett U-värde på cirka 1,0-1,1 (total konstruktion 880x2080). Eftersom tillverkningen sker på toppmoderna fabriker och är CE-märkta kan vi garantera hög kvalitet!

Våra altan- och balkongdörrar är konstruerade i gediget kärnvirke som kommer från de norra delarna av Finlands skogar. De kan utrustas med en massa olika typer av tillbehör som i slutändan ger ett utseende som passar just för er bostad. En fönsterdörr med beklädnad av aluminium på utsidan är är behandlad och täckmålad eller laserad på insidan och utsidan har en aluminiumbeklädnad som liknar trä i utseendet.

Garantier

Klicka på länken för att komma till villkor, garantier & skötselråd

Rulla till toppen
Scroll to Top