Fönsterguide – olika råd inför fönsterbytet

Fönsterbyte på gång? Då behöver du ett par råd för att det hela ska sluta kvalitetssäkrat och snyggt. I denna fönsterguide har vi valt att fokusera på de viktigaste delarna för att underlätta till dig som kund.

Starta offertprocessen tidigt

Eftersom vi måttanpassar alla våra fönster på millimeter så förekommer det alltid en leveranstid på cirka 6-8 arbetsveckor, därför kan det vara bra att så tidigt som möjligt bestämma sig för vad man behöver.

Kontakta alltid fler fönsterföretag

Vi är inte ensamma på marknaden och erbjuder inte de billigaste produkterna. Utan vi fokuserar på egenskaper vi tycker är viktiga, lång livslängd, underhållsfrihet, kvalitet, stilrena produkter och en nöjd kund. Man binder sig inte till att köpa via oss bara för att man förfrågat eller använt sig av ett gratis hembesök. Vi hjälper dig som kund oavsett om du väljer oss i slutändan eller inte.

Referenser från tidigare fönsterbyten

Ett bra sätt är att se våra referensbilder på hemsidan och hämta lite inspiration. Klicka på bilden till höger för att ta del av våra referensbilder.

Rabatter, bidrag och avdrag

Hör med din kommun om det finns några bidrag att söka om du till exempel ska sätta in ljudreducerade glas eller energiglas vilket bidrar till en klimatvänligare energihushållning. Vi kan inte garantera att detta finns i ditt område så kolla alltid upp detta för säkerhets skull så att du inte missar något ekonomiskt stöd.
Ett avdrag som gäller när du äger hus och sätter in fönster är ROT-avdraget som kan ge dig en skattereduktion motsvarande en tredjedel av arbetskostnaden för fönsterbytet. Observera dock att det inte gäller för fönsterbyten i bostadsrätter.
Rabatter som är allt för stora är oftast på grund av för höga grundpriser och bör ifrågasättas. läs mer på skatteverkets hemsida.

Välj rätt fönsterfirma

När du granskat de olika offerterna och lite referenser är det till slut dags att välja vem du ska anlita. Väg in kvalitet, pris, vilka fönster du får och eventuell värmeisolering, fråga om U-värde gäller vid total konstruktion eller enbart på glaset. Vi visar totalt U-värde på våra offerter på varje specifik produkt och storlek. Glöm heller inte service och garanti, har du fått ett bra bemötande o.s.v.
Ställ övriga frågor du kan tänkas ha. Den kanske viktigaste faktorn är nog ändå förtroende.
Verkar fönsterexperterna du talat med förstå vad du är ute efter? Känns de kunniga och seriösa?

Planera in arbetet

Ju tidigare ute du är desto större chans att du kan planera in fönsterjobbet när det passar dig. Ett omfattande fönsterbyte tar ett par arbetstimmar vilket kan innebära en del besvär beroende på din livssituation. Kom gärna överens med företaget som ska göra jobbet på förhand om exakt när arbetet ska påbörjas.

Följ dessa råd i denna fönsterguide för ditt fönsterbyte så har du gett dig själv den bästa chansen att få ett riktigt lyckat fönsterbyte! De flesta fönsterfirmor besöker dig gärna, men se till att det inte binder er till något eller att det kostar. Vi besöker gratis utan att man binder sig till något.

Det går ju också bra att mäta bredd x höjd och maila in i cm eller mm för en prisförfrågan, glöm bara inte om det skall vara ett öppningsbart eller fast. Vid öppningsbart räcker det med sidohängt eller vridfönster i utförande för att få fram ett pris. MEn för att vara på säkra sidan med mer exakta priser så tänk på att få med följande information:

Typ av fönster
utåtgående, inåtgående eller fast
om öppningsbart inåtgående
sidohängt med eller utan vädringsfunktion eller bottenhängt
om öppningsbart utåtgående
Vridfönster, sidohängt, eller toppstyrt/överkantshängt

Material
Trä, aluminiumbeklädd trä, komposit eller PVC.

Färg
Vilken färg som önskas på insida såväl som utsida, standard är vit/vit.

Storlek
Bredd x höjd i mm eller cm. Mät tillverkningsmått, om hålet är 1000 x 1000 mm (BxH) glöm inte att dra av för drev cirka 20 mm på bredd och höjd. Tillverkningsmått blir då exempelvis 980 x 980 mm (BxH) eller 98 x 98 cm om det är att föredra. Glöm inte att vi hjälper gärna till, det är dyrt att mäta fel!

Denna fönsterguide skall användas som en opartisk del i fönsterbytet och förespråkar att man plockar in fler offerter från andra företag. Vi kräver inte att den används eller att man följer den till punkt och pricka, utan det är ett redskap för att hjälpa er som kund.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter i nedan formulär så återkommer vi inom kort.

  Namn:

  Meddelande:

  Referensbilder

  Fönsterguide inspiration

  Vanliga frågor & svar -FAQ

  Köpvillkor

  Rot-avdrag