"Att byta fönster är ett betydande projekt för ditt hem.
Här är några viktiga steg att överväga för att göra processen så smidig som möjligt."

Starta offertprocessen tidigt!

Eftersom vi måttanpassar alla våra fönster på millimeter så förekommer det alltid en leveranstid, därför kan det vara bra att så tidigt som möjligt bestämma sig för vad man behöver.

Kontakta alltid fler fönsterföretag.

Vi är inte ensamma på marknaden och erbjuder ibland inte de billigaste produkterna. Utan vi fokuserar på egenskaper vi tycker är viktiga, lång livslängd, underhållsfrihet, kvalitet, stilrena produkter och en nöjd kund. Man binder sig inte till att köpa via oss bara för att man förfrågat eller använt sig av ett gratis hembesök. Vi hjälper dig som kund oavsett om du väljer oss i slutändan eller inte.

Referenser från tidigare fönsterbyten.

Ett bra sätt är att se våra referensbilder på hemsidan och låta dig inspireras. Genom åren har vi på Framtidsfönster levererat en hel del fönster, skjutpartier, vikpartier & dörrar till nöjda kunder, så ni kan lita på att vi vet vad vi gör. Vi levererar alla typer av fönster till alla hus & hem, fastigheter & lokaler. Hyresbostäder, restauranger, lagerlokaler, villa- och fritidshusägare. Installerat & klart eller direktleverans.

Rabatter, bidrag och avdrag.

Hör med din kommun om det finns några bidrag att söka om du till exempel ska sätta in ljudreducerade glas eller energiglas vilket bidrar till en klimatvänligare energihushållning. Vi kan inte garantera att detta finns i ditt område så kolla alltid upp detta för säkerhets skull så att du inte missar något ekonomiskt stöd.
Ett avdrag som gäller när du äger hus och sätter in fönster är ROT-avdraget som kan ge dig en skattereduktion motsvarande en tredjedel av arbetskostnaden för fönsterbytet. Observera dock att det inte gäller för fönsterbyten i bostadsrätter. För mer information om ROT: läs mer på skatteverkets hemsida.
Rabatter som är allt för stora är oftast på grund av för höga grundpriser och bör ifrågasättas. 

Välj rätt fönsterfirma.

När du granskat de olika offerterna och lite referenser är det till slut dags att välja vem du ska anlita. Väg in kvalitet, pris, vilka fönster du får och eventuell värmeisolering, fråga om U-värde gäller vid total konstruktion eller enbart på glaset.
i visar totalt U-värde på våra offerter på varje specifik produkt och storlek.
Glöm heller inte service och garanti, har du fått ett bra bemötande o.s.v. Ställ övriga frågor du kan tänkas ha. Den kanske viktigaste faktorn är nog ändå förtroende. Verkar fönsterexperterna du talat med förstå vad du är ute efter? Känns de kunniga och seriösa?

Planera in arbetet.

Ju tidigare ute du är desto större chans att du kan planera in fönsterjobbet när det passar dig. Ett omfattande fönsterbyte tar ett par arbetstimmar vilket kan innebära en del besvär beroende på din livssituation. Kom gärna överens med företaget som ska göra jobbet på förhand om exakt när arbetet ska påbörjas.

Följ dessa råd i denna fönsterguide för ditt fönsterbyte så har du gett dig själv den bästa chansen att få ett riktigt lyckat fönsterbyte! De flesta fönsterfirmor besöker dig gärna, men se till att det inte binder er till något eller att det kostar. Vi besöker gratis utan att man binder sig till något.

Det går ju också bra att mäta bredd x höjd och maila in i cm eller mm för en prisförfrågan, glöm bara inte om det skall vara ett öppningsbart eller fast. Vid öppningsbart räcker det med sidohängt eller vridfönster i utförande för att få fram ett pris. Men för att vara på säkra sidan med mer exakta priser så tänk på att få med följande information:

Typ av fönster utåtgående, inåtgående eller fast om öppningsbart inåtgående sidohängt med eller utan vädringsfunktion eller bottenhängt om öppningsbart utåtgående Vridfönster, sidohängt, eller toppstyrt/överkantshängt

Material Trä, aluminiumbeklädd trä, komposit eller PVC.

Färg Vilken färg som önskas på insida såväl som utsida, standard är vit/vit.

Storlek Bredd x höjd i mm eller cm. Mät tillverkningsmått, om hålet är 1000 x 1000 mm (BxH) glöm inte att dra av för drev cirka 20 mm på bredd

Kontakta oss

  Öppettider utställning/showroom

  På grund av vårt engagemang i att möta våra kunder direkt på plats, hantera lossning och lastning av fönster, är vårt showroom inte alltid bemannat. Vi strävar efter att vara där så mycket som möjligt, men för att säkerställa att ditt besök inte blir i onödan ber vi dig vänligen att boka tid i förväg via mail.
  Måndag-torsdag 10-15
  Fredag 10-14
  Lördag & söndag stängt
  Om ovan tid inte passar så löser vi något tillsammans!

  Kontakta oss: info@framtidsfonster.se

  Rulla till toppen
  Scroll to Top