Det klara valet

Här visar vi ett urval av våra vanligaste och de mest vanligaste glasvarianter i vårt sortiment. Eftersom det finns många fler typer av glas så kan vi hjälpa till att ta reda på vilket glas som ni önskar i era nya fönster hos oss. Vi levererar som standard 3-glas energifönster med varmkant så att värmeisoleringen blir som bäst. Kontakta oss för mer information.

3-glas

Den vanligaste och mest använda typen av glas på fönster idag. 3st glas energi/float sätts samman till en glaskassett med argongas och varmkant för att ge glaset bäst egenskaper gällande värmeisolering. 

2-glas

På 2-glas sätts 2st glas med energi/float samman till en glaskassett med argongas och varmkant för att ge glaset bäst egenskaper gällande värmeisolering. Det är vanligare med 2-glas i garage & förråd samt uterum.

Härdat glas

Glashärdning skapar en variant av säkerhetsglas. Den består av att värma upp glaset till en tillräckligt hög temperatur och sedan kyla ner det snabbt. Denna process gör materialet mer hållbart/starkare.

Råglas Cotswold

Insynskyddande glas är idag vanligt i ytterdörrar, badrumsfönster och i källare. En av de vanligaste varianterna är Cotswold. Ett mönster som är välkänt och vackert i våra ögon. Det finns en massa olika varianter att välja mellan. Kontakta oss så hjälper vi till!

Frostat glas

Insynskyddande glas är idag vanligt i ytterdörrar, badrumsfönster och i källare. En av de vanligaste varianterna är frostat. Ett sätt som är välkänt och stilrent i våra ögon. Det finns en massa olika varianter att välja mellan. Kontakta oss så hjälper vi till!

Kathedral glas

Insynskyddande glas är idag vanligt i ytterdörrar, badrumsfönster och i källare. En lite annorlunda variant är Kathedral som påminner om en snygg och lite gammalmodig ton i utseende. Det finns en massa olika varianter att välja mellan. Kontakta oss så hjälper vi till!

Laminerat glas

Laminerat glas är en variant av det så kallade säkerhetsglaset. Den består av två eller flera rutor sammanfogade i en tillverkningsprocess där skikten limmas ihop med hållbart laminat. Denna typ av glas gör det möjligt att möta olika säkerhetsbehov på olika nivåer.

Ljudreducerande glas

Buller är ett växande miljöproblem, framför allt längs högtrafikerade gator och vägar. Det störande ljudet tränger huvudsakligen in i byggnader genom glaspartier och otätheter i konstruktionerna. Vi använder oss av en kombination med olika tjocklekar på glasen.

Solskyddsglas

Våra solskyddsglas går att få i olika nyanser med olika typer av ljusinsläpp och toner. Vårt populäraste solskyddsglas är ett neutralt glas som kallas för Klima 700 70/40. Ett glas som är så likt vanligt glas som möjlig. Kontakta oss för mer information.

Rulla till toppen
Scroll to Top