Går ni i tankar om att byta fönster?

Tankar om fönsterbyte

Går ni och funderar på att byta fönster? Då skall ni ju givetvis kontakta oss. Inte bara för att vi har grymt bra priser på våra produkter, utan för att vi kan fönster. Med över 45 års gemensam erfarenhet har vi upplevt mycket i våra "fönsterår". Vi har på enskild nivå arbetat i branschen i över 30 år från tillverkning till installation, det är inte många som kan skylta med så långt brinnande intresse och kunskapen om fönster.

Varför är det så viktigt med kunskap om fönster? Alla säljer väl likadana produkter? trä eller trä/alu......
Man kan tycka att fönster inte borde skilja sig särskilt mycket, men fakta är att det gör det. Ofta i branschen så jämför man olika produkter med varandra, där kan vi hjälpa till att upplysa vad man skall tänka på. Ni har väl hört att man kan inte jämföra äpplen och päron ;D.

Vi har till exempel trä, trä/alu, PVC, komposit (ja, komposit skiljer sig från PVC) , ädelträ typ Mahogny sipo med flera. Och vi har också möjlighet att leverera i enbart aluminium. Så det finns en stor valmöjlighet av produktmaterial, så kontakta oss 😀

Vad kan vara bra att veta då?

Här får ni ett par exempel som vi förespråkar att man har koll på. (givetvis har vi fler tips men dessa får ni kontakta oss för ;D)

  1. Ta minst kontakt med 2 eller fler (gärna 3) olika leverantörer så att man har något att jämföra med. Vill ni ha hjälp att jämföra något då får ni kontakta oss
  2. Se till att alla pratar samma "språk". U-värde är ett typiskt exempel på att tala om samma men ändå olika saker, vissa ger glasets u-värde (vanligt att man hör 0,7 eller 1,1), vissa ger total konstruktions u-värde med både karm och båge (detta värde skall variera för varje storlek och utförande), och vissa ger en särskild storleks totala konstruktions U-värde (vanligt är 1,1 eller 1,2 på alla olika stora fönster).  Vad är rätt? Fakta är att det skiljer sig med 2 och 3-glas, det skiljer sig om du har ett 14x14 fönster mot ett 6x6 fönster, det senare har ett högre U-värde, osv. vill ni veta mer kontakta oss!
  3. Säkerhetsglas. Är inte ett säkrare glas mot inbrott.... Säkerhetsglas är antingen härdat eller laminerat beroende på placering och funktion. Dessa olika typer är delvis för att skydda mot personskador och vill ni veta mer så får ni kontakta oss!
  4. Kontakta oss (det kostar ju inget, man binder sig inte till något och vi kan våra saker) är en fördel 😀
Rulla till toppen
Scroll to Top